IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • Komemoracija povodom 30 obljetnice pogibije pripadnika voda vojne policije u Starom Selu

  Komemoracija povodom 30 obljetnice pogibije pripadnika voda vojne policije u Starom Selu

  Na komemoraciji su bili i izaslanica ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade generala Tome Medveda gospođa Slavka Gerovac voditeljica PO MHB Gospić, župan Ernest Petry,...

  Dana 13.listopada svake godine prisjećamo se stradanja pripadnika postrojbe voda vojne policije Otočac. Tog maglovitog jutra 1991.godine, u akciji kodnim imenom "Drenjula" svoje živote na Oltar domovine u Starom Selu položili su vojni policajci: Tomo Dujmović i Mate Devčić, te Petar Rožman član Narodne zaštite. I zato je red da ih se prisjetimo i zato je naša dužnost da se tih dana sjećamo, da se nikada ne bi zaboravilo i da se to nikada ne bi ponovilo.

  Neka im je vječna slava i hvala !

  Na komemoraciji su bili i izaslanica ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade generala Tome Medveda gospođa Slavka Gerovac voditeljica PO MHB Gospić, župan Ernest Petry, gradonačelnik Otočca Goran Bukovac, načelnik PP Otočac sa suradnicima, DVD-a, i svih udruga proizašlih iz domovinskog rata. Sve prisutne pozdravio je predsjednik Udruge veterana vojne policije domovinskog rata Otočac Mićo Bićanić, a biranim riječima u ime ministra govorila je Slavka Gerovac.

  U ime našeg RK IPA bio je potpredsjednik Ivan Bižanović ujedno i član UO IPA Hrvatske Sekcije.

  Komemoracija povodom 30 obljetnice pogibije pripadnika voda vojne policije u Starom Selu
  Komemoracija povodom 30 obljetnice pogibije pripadnika voda vojne policije u Starom Selu
 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015