IPA LIČKO SENJSKA Međunarodno policijsko udruženje
 • Održana sjednica Upravnog odbora

  Održana sjednica Upravnog odbora

  Upravni odbor donio je Odluku da će se svima djelatnicima dostaviti uplatnice za plaćanje članarine s rokom do 15.04.2016. godine i tko do data plati članarinu smatra se aktivnim članom RK IPA...

  Dana 16.ožujka 2016.godine s početkom u 17,00 sati u sali za sastanke hotela "Zvonimir" u Otočcu održana je redovna Sjednica UO IPA Lika Gospić. Sjednici su prisustvovali Tomo Bukovac-Butina, Darko Nekić, Željko Odorčić, Ivica Dapčić, Marijan Bunčić, Kristina Barković i Ivan Bižanović.

  Na početku predsjednik Bukovac je predložio dnevni red koji je jednoglasno prihvaćen kao i zapisnik sa predhodne Sjednice Upravnog odbora.

  Izvješće o radu i aktivnostima kluba između dviju sjednice podnio je predsjednik Bukovac koji je kazao kako poziv na Vincekovo prošao bez IPA Lika zbog zauzetosti članova kluba, ali zato su članovi IPA Lika bili na međunarodnom kuglačkom turniru u Slavonskom Brodu gdje su ostvareni zavidni rezultati naših članova. Trošak puta podmirio je naš klub. I dalje postoji problem nerješavanja prostora RK IPA Lika, u PU u Gospiću postoji računalo, monitor i printer koji bi se koristio za potrebe našeg RK IPA ali nema se mogućnost istog instalirati na neko mjesto gdje bi glavni tajnik i predsjednik obavljali poslove iz nadležnosti korespodencije s drugim klubovima i Sekcijom IPA RH. Predsjednik Bukovac prisustvovao je Upravnom odboru RK IPA Split, gdje je izraženo zadovoljstvo s aktivnostima našeg kluba. Predsjednik Bukovac izvjestio je da je bilo razgovora i s nekoliko gospodarskih subjekata vezano za sponzoriranje kluba i gdje je postignuta suglasnost, istima se treba pismeno obratiti i za očekivati je neku skromniju donaciju u ova složena gospodarska vremena. Za vrijeme Božićnih i novogodišnjih blagdana RK IPA Lika primio je brojne čestite iz RK iz RH kao i inozemstva Slovenije, Austrije...

  Glavni tajnik Darko Nekić ukazao je na problem naplate članarine kod pojednih PP, a najaktivniji su umirovljenici i to u Senju, Otočcu i Novalji koji su svoje obveze izvršili. Problemi se javljaju u PP Gospić i PU ličko-senjskoj sa aktivnim djelatnicima i jednim djelom umirovljenika. Dosadašnja praksa koja je bila više se nemože provoditi na način da se preko računovodstva bez suglasnosti svakog aktivnog djelatnika skida članarina s osobnog dohotka. Upravni odbor donio je Odluku da će se svima djelatnicima dostaviti uplatnice za plaćanje članarine s rokom do 15.04.2016. godine i tko do data plati članarinu smatra se aktivnim članom RK IPA Lika. Tu je donesen zaključak da predsjednik Bukovac kontaktira i zamoli načelnika PU ličko-senjske g.Antu Podnara za pomoć oko provedbe i organizacije dostave uplatnica preko PU i PP ( potrebno je tražiti odobrenje i suglasnot ).

  Donešena je Odluka tko do navedenog roka ne podmiri članarinu neće imati pravo glasa na Izvještajnoj skupštini RK IPA Lika Gospić koja će se održati 22.4.2016. godine u hotelu "Degenija" na Krasnu. Upravni odbor Sekcije RH bi isto s nama održao i svoju Sjednicu, tako da bi druženje trajalo dva dana. Kolege iz IPA Sekcije RH imali bi i jednodnevni izlet od Senja, Otočca do Gospića. Imenovan je i Odbor za organizaciju u sastavu Bukovac, Nekić, Dapčić i vlč.Vazgeč. Glavni tajnik je podsjetio da ima još nekih neplaćenih računa od prošlog rukovodstva i da je potrebno utvrditi tko je iste napravio jer uz račune nema specifikacije robe. Zadužen je predsjednik Bukovac da kontaktira dobavljače i utvrdi tko je kada i što podizao u ime RK. ( ako je moguće da se ti računi sponzoriraju od strane dobavljača).

  Potpredsjednik Bižanović informirao je da je g.Turk iz IPA Sekcije otvorio dvije internet adrese za RK IPA Lika, da naš klub ima svoju mrežunu stranicu preko koje daje sve obavijesti i najave kao i izvješća jer je to najbrži i najjednostavniji način komuniciranja s članstvom, a po broju posjeta web stranici vidljivo je da se stranica svakodnevno pregledava u više desetaka puta.

  Donesen je zaključak da na Izvještajnoj sjednici mora se izabrati i zamjenik glavnog tajnika, blagajnik, likvidator i potpredsjednik za sport. Pravo glasa imati će samo članovi koji su podmirili članarinu za ovu godinu ( pristupiti će se prozivci svih članova RK ), zato napominjemo i molimo da najkasnije do 15.04. svi koji nisu podmirili članarinu isu podmire ili kontaktiraju glavnog tajnika Darka Nekića u Senju.

  Sjednica je završila u 19,00 sati.

   

   

 1. Partneri
  Hotel Park Exclusive**** Otočac

  Hotel Mirni Kutak *** Otočac

  OPG Bukovac - Izletište, noćenje Kuterevo

  Odmorište ZIR - hotel MACOLA
  Postani član

  Svaki pripadnik MUP-a i bivši pripadnik s najmanje ( 5 ) godina radnog staža u MUP-u RH, a da nije nečasno otpušten, te umirovljenik MUP-a RH, bez razlike na rang, spol, rasu, boju kože, jezik ili vjerosipovjest, dragovoljno može postati član IPA-e učlanjujući se u jedan od regionalnih klubova registriranih u RH, uvažavajući regionalne principe organiziranosti IPA-e. Članom kluba postaje se dragovoljnim pristupanjem, na osnovu popunjavanja i potpisivanja pristupnice, te plaćanjem pristupnine i godišnje članarine. Svaki član kluba dobiva iskaznicu, te se nalazi u evidenciji članstva kluba koji vodi glavni tajnik.

  Zašto postati član IPA ?  IPA je jedino strukovno udruženje policajaca i zaposlenika MUP-a koje ima svjetske razmjere,IPA ima za cilj širenje prijateljstva među članovima na nacionalnoj i na svjetskoj razini, IPA je organizacija koja omogučava trajni spomen na pripadnost ovoj časnoj službi, IPA daje identitet pripadnosti policijskoj službi svojim umirovljenicima nakon odlaska u mirovinu, IPA trajno omugučava povezanost djelatnih i umirovljenih policajaca i ostalih zaposlenika MUP-a,IPA koristi simbole i suvenire s identičnim i prepoznatljivim detaljima u cijelom svijetu. „Služi kroz prijateljstvo – Servo per amikeco“

  Counter for tumblr
  Broj posjeta
Copyright 2015